> Cello huren / kopen


Untitled Document
Home
De cello
Zoek op provincie
Cello huren / kopen
Aanmelding docent
Mailinglijst
Contact
 


> Inleiding

Voordat u met lessen kunt beginnen heeft u uiteraard een geschikte cello nodig. Er zijn dan twee mogelijkheden, een cello huren of kopen.

Beide mogelijkheden worden meestal door vioolbouwers aangeboden.> Cello huren


Het voordeel van een cello huren is dat u niet in één keer een groot bedrag kwijt bent. Ook heeft u geen rompslomp bij verkoop als u besluit weer te stoppen, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Prijzen voor het huren van een cello zijn afhankelijk van de waarde van het betreffende instrument. Vaak zit de stok, een hoes en de verzekeringspremie bij de huurprijs in.

> Cello kopen

Een eigen cello bespelen geeft een goed gevoel. Voordeel is dat u eenmalig een bedrag kwijt bent en niet maandelijks geld hoeft te reserveren voor de huur.
Ook zal een goed onderhouden cello niet in waarde dalen, maar doorgaans in waarde stijgen. U kunt het dus ook als een investering, belegging bekijken.

Prijzen voor een geschikte (beginners) cello liggen tussen de € 1000 en € 5000. Daarboven kunt u tot enkele miljoenen euro's voor b.v. een Stradivarius cello betalen. Voor elk wat wils dus.

De totale prijs van een complete set wordt bepaald door enkele factoren:

  • naam van de bouwer
  • kwaliteit van de lak
  • wel of geen barsten
  • de stok
  • etuie, hoes
  • algemene toestand

Laat u zich altijd goed informeren door een erkende vioolbouwer. Zij kunnen desgewenst een taxatie uitvoeren van uw cello. Zo heeft u enige houvast dat u niet te veel betaald.

 

Copyright © celloles.nl, Alle Rechten Voorbehouden